TV NL EN

Plein Publiek: Florentijn Hofman

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom, dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Deze editie wordt ontwerper en beeldenmaker Florentijn Hofman, beroemd om zijn metershoge gele badeenden in de havens van Hong Kong, Australië en Chili, geïnterviewd door programmamaker Merlijn Geurts. Over het maken van kunst in de openbare ruimte, waar je als ontwerper te maken hebt met factoren als omliggende architectuur, gemeentepolitiek, bewoners en de publieke opinie. Van wie is de openbare ruimte en hoe ga je daar als maker mee om?

Over Florentijn Hofman

Florentijn Hofman studeerde beeldende kunst in Kampen en Berlijn. Op zijn achttiende verrees al zijn eerste installatie. In Nederland werd hij bekend met zijn 30 meter lange feestaardvarken in Arnhem. Nadat hij wereldwijde bekendheid kreeg met zijn badeend, werkt hij voornamelijk in Azië, waar hij een van de bekendste Europese kunstenaars is.

Ik noem mezelf nooit kunstenaar. En wat de kunstwereld van mij vindt, laat me koud. Ik ben beeldenmaker, ik ontwerp.

Florentijn Hofman in NRC

Sprekers

Florentijn HofmanOntwerper en beeldenmaker