TV NL EN

Plein Publiek: Klaas Knot

Programmamaker
Programmamaker
Hoe lang loopt de inflatie nog op? En wat betekent het dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het opkopen van staats- en bedrijfsschulden? Klaas Knot is de president van De Nederlandsche Bank en daarmee lid van de raad van bestuur van de ECB. Met presentator en De Balie-directeur Yoeri Albrecht gaat hij in gesprek over de verhouding tussen de Centrale Bank en de ECB. Een uitgebreid gesprek over cryptovaluta en de groeiende kloof tussen arm en rijk.

In het tweede deel van het gesprek (in het Engels) schuift professor Saule Omarova aan. Saule Omarova was President Bidens kandidaat voor ‘comptroller of the currency’ – de hoogste bankentoezichthoudende functie in de VS – en is als hoogleraar verbonden aan Cornell University. Zij is gespecialiseerd in financiële regelgeving en corporate governance.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een talkshow zoals talkshows bedoeld zijn, zonder vervelende reclames of onderbrekingen tussendoor. Presentator Yoeri Albrecht ontvangt politici, wetenschappers, filosofen en andere denkers. Gasten die veel te vertellen hebben en daar ook uitgebreid de ruimte voor krijgen. Plein Publiek besteedt meer aandacht aan dialoog, duiding en debat dan aan decor. Wat er ter tafel komt vinden we nu eenmaal belangrijker dan hoe die tafel eruitziet.

Sprekers

Klaas KnotPresident van de Nederlandse Bank (foto: DNB)
Saule Omarova Professor in financiële regelgeving en corporate governance