TV NL EN

Plein Publiek: Marja Pruis

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Deze editie wordt schrijver en essayist Marja Pruis geïnterviewd door programmamaker Ianthe Mosselman over haar nieuwe roman Huiswerk. Een roman over goede bedoelingen, vertrouwen en moraal, die zeer lovend werd ontvangen. Mosselman interviewt Pruis over het schrijven van een roman, de relatie van deze roman tot de persoonlijke essays van Pruis en de altijd terugkerende vraag: hoe te leven?

Over Marja Pruis

Marja Pruis is schrijver, columnist en redacteur van De Groene Amsterdammer. Haar romans ontvingen nominaties voor De Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs en de Anna Bijns Prijs. Voor haar essays en columns, gebundeld in Kus me, straf me, Genoeg nu over mij en Oplossingen, ontving ze de Jan Hanlo Essay Prijs, de J. Greshoffprijs en de J. L. Heldringprijs. Onlangs verscheen haar nieuwe roman Huiswerk.

Sprekers

Marja PruisSchrijver, columnist, redacteur(Foto: Bob Bronshoff)