TV NL EN

Mark Koster

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Directeur & interviewer
Onlangs verscheen De Belg, een boek over mediamagnaat Christian van Thillo, geschreven door journalist Mark Koster. Een dik boek waar hij jaren aan werkte. Christian Van Thillo is de grootste mediaondernemer van de Lage Landen, maar ook een mysterie. De geheimzinnige Belg is eigenaar van tientallen kranten en tijdschriften, van radio- en televisiezenders en van onlinemerken. In Nederland bezit hij onder andere de Volkskrant, AD, Het Parool, Trouw en NU.nl.

Directeur Yoeri Albrecht gaat tijdens Plein Publiek in gesprek met Mark Koster over Christian van Thillo, over zijn invloed en macht in de media, zijn geld en zijn belangen. Is Van Thillo de redder van onze kwaliteitspers of voornamelijk een mediamagnaat die achter het grote geld aanzit?

Over Plein Publiek
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Mark KosterJournalist