TV NL EN

Plein Publiek: Milou Gevers

programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Programmamaker Rosalie Dielesen gaat in gesprek met regisseur Milou Gevers. In 2020 studeerde ze af aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire: Waarom bleef je niet voor mij?. In deze documentaire vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die ze aflegden vanaf het moment dat ze het nieuws hoorden. Milou heeft dit zelf ook meegemaakt en stelde de vragen die niemand haar destijds durfde te stellen.

Hoe autobiografisch is haar werk? Hoe maak je zulk werk zonder je helemaal bloot te geven? Op dit moment werkt Milou aan een documentaire over Spijtmoeders, in samenwerking met de VPRO en Stepping Stone.

Sprekers

Milou GeversRegisseur
Trailer: Waarom bleef je niet voor mij?

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping.