TV NL EN

Plein Publiek: Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt deed zijn politieke plannen uit de doeken in onze nieuwe tweewekelijkse talkshow Plein Publiek.

terug-
kijken
Moderator
Yoeri Albrecht
programmamaker
Isabel Sheridan
Pieter Omtzigt keert terug in de politiek. In de eerste aflevering van onze talkshow Plein Publiek vertelde de politicus over de plannen die hij heeft voor Nederland.

Plein Publiek is een talkshow zoals talkshows bedoeld zijn. Presentator Yoeri Albrecht ontvangt politici, wetenschappers, filosofen en andere denkers. Gasten die niet alleen wat te vertellen hebben, maar daar nog de ruimte voor krijgen ook. Plein Publiek besteedt meer aandacht aan dialoog, duiding en debat dan aan decor. Wat er ter tafel komt vinden we nou eenmaal belangrijker dan hoe die tafel eruitziet.

Onze eerste gast was volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt, die direct na terugkomst in de Tweede Kamer zijn politieke plannen voor een nieuw sociaal contract kwam introduceren. Hij ging ook in op zijn plannen om de grondwettelijke plicht om voor bestaanszekerheid en woningen te zorgen, in te vullen. Samen met hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans, directeur van het Nibud Arjan Vliegenthart en politicoloog Fatihya Abdi gingen we in gesprek over de staat van de Nederlandse rechtstaat, het inkomen van de Nederlandse burger en het verstoorde vertrouwen tussen die burger en de overheid.

Je kunt de lezing hier teruglezen.

Sprekers

Pieter OmtzigtTweede Kamerlid 
Wim VoermansHoogleraar staats- en bestuursrecht
Arjan VliegenthartDirecteur Nibud
Fatihya Abdi Politicoloog