TV NL EN

Plein Publiek: Victoria Koblenko

Programmamaker
Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week activist, acteur en presentator: Victoria Koblenko.

Programmamaker en onderzoeksjournalist Katarina Schul interviewt Victoria Koblenko. Sinds de Russische invasie in haar geboorteland zet ze zich onvermoeibaar in voor Oekraïne, maar door sommigen wordt ze nog steeds enkel beschouwd als femme fatale of actrice. Hoe ziet zij de toekomst voor zich als maker? Welke dingen wil zij nog bereiken en welke impact heeft het activisme op haar leven? 

Victoria Koblenko is bekend als acteur en presentator in Nederland en Rusland. In Nederland is ze bekend van o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Spuiten en Slikken, Ik wist het en Flikken Maastricht. Sinds de invasie van Oekraïne zet ze zich onvermoeibaar in voor de situatie in het oosten. Ze is van mening dat het Westen te lang blind is geweest voor de oorlogsvoering van Rusland. Onlangs haalde ze met de actie Verlicht Oekraïne meer dan een half miljoen euro op. Tevens pleit ze voor verdieping van de Russische taal en de cultuur, alleen dan kunnen we de oorlog op een constructieve manier het hoofd bieden.


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Sprekers

Victoria Koblenko in De Balie
Victoria KoblenkoActivist, acteur en presentator (foto: Marcel Krijger)

Bijna al onze programma’s zijn live mee te kijken via de programmapagina.

Heb je een programma gemist? Kijk deze terug via De Balie TV of ons YouTube-kanaal.