TV NL EN

Contextgesprek Sons Of Honour

Uit de schaduw van de maffia

exclusieve online voor-
première
Regisseur
Sophia Luvarà
Land
Nederland,
Italië
Duur
84′
Taal
Engels,
Italiaans
Ondertitels
Nederlands
coproductie met
HERRIE / Witfilm

Op 26 augustus om 20:00 uur kun jij als eerste op de PICL-pagina van De Balie de exclusieve voorpremière van Sons of Honour zien. Daarnaast bieden we op diezelfde pagina, en hier op www.debalie.nl, een gratis verdiepend gesprek aan. Een gesprek met onderzoeker Hans Moors, voor wie alles wil weten over de context en realiteit van deze schokkende film.

In de Italiaanse regio Calabrië heerst sinds jaar en dag ’s-werelds gevaarlijkste maffiaorganisatie, de ‘Ndrangheta. Een leven van afpersing en moord wordt hier van vader op zoon doorgegeven. In deze documentaire volgen we kinderrechter Roberto di Bella en vier jongens die zich inlaten met maffiapraktijken. Hij vecht tegen de ’Ndrangheta door jonge jongens weg te halen bij hun extreem machtige en gewelddadige families en hen te heropvoeden. Kan het lot van de jongens worden veranderd als ze uit de familie worden gehaald?

In het online nagesprek spreekt programmamaker Zara Toksöz met onder andere onderzoeker Hans Moors over de werking van criminele families en de controversiële Italiaanse aanpak. Werkt het heropvoedingsprogramma of moet er gezocht worden naar een alternatief? Wat kan Nederland, waar ook georganiseerde misdaadfamilies een groot probleem zijn, leren van de Italiaanse aanpak?

Sprekers

Hans Moors is EMMA-partner en schreef samen met Toine Spapens (hoogleraar Tilburg University) een ontluisterend boek over zeven criminele familienetwerken in Noord-Brabant. Hij werkte als docent en onderzoeker, organisatieadviseur en lector integrale veiligheid. Moors was hoofd van de afdeling veiligheid en criminaliteit, welzijn en zorg bij IVA Beleidsonderzoek en Advies (Tilburg University). Hij schreef tientallen boeken, onderzoeksrapporten, wetenschappelijke artikelen en vakpublicaties over de achtergronden van (georganiseerde) criminaliteit, polarisatie en radicalisering.

Sprekers

Zara ToksözModerator
Hans MoorsEMMA-partner