TV NL EN

Strange Bedfellows: Zijn joden wit?

Programmamaker De Balie
In samenwerking met
In samenwerking met
Joods Historisch Museum
75 jaar na de Holocaust geven Europese joden steeds vaker aan zich niet veilig te voelen. Maar hoewel begrippen als ‘inclusie’ en ‘intersectionaliteit’ gemeengoed zijn geworden, lijkt Jodenhaat geen speerpunt in hedendaagse emancipatiebewegingen. Waar bevinden joden zich op het spectrum van de huidige identiteitspolitiek? Worden joden gezien als bevoorrecht of benadeeld? Hoe zien zij dat zelf? En hoe zien anderen hen?

Dit programma is onderdeel van de tentoonstelling Zijn joden wit? die vanaf 12 maart te zien is in het Kunstkabinet van het Joods Historisch Museum en bestaat uit foto’s, objecten en een video-installatie. De aanleiding van de tentoonstelling is het artikel “Hoe links ook de Joden treft in de strijd tegen wit privilege” van Gideon Querido van Frank in Vrij Nederland. Tijdens Strange Bedfellows gaan we in De Balie dieper in op de thematiek van Zijn joden wit? met gesprekken, performances en interviews.

Houd de site in de gaten voor de line-up!

Stephan SandersEssayist, columnist, presentator
Chaja Merk(milieu)activist
Lievnath FaberCultureel programmeur
Gideon Querido van Frankschrijver, journalist
Jelle ZijlstraTheatermaker
(Foto: Nienke Fonk) Zijn joden wit bestaat onder meer uit een video-installatie met interviews in het Kunstkabinet van het Joods Historisch Museum.

Hoe links ook de Joden treft in de strijd tegen wit privilege

Gideon Querido van Frank in Vrij Nederland

Maak je avond compleet met De Balie Café-restaurant

Je hoeft niet meer de deur uit om van onze gerechten te genieten. Met het gemak van een paar klikken krijg je een heerlijk diner thuis bezorgd.