TV NL EN

Techdenkers: Doortje Smithuijsen over influencers

programmamaker
Rosalie Dielesen
mede mogelijk gemaakt door

Het internet heeft grote invloed op het leven van jongeren, millennials en vrouwen. Trends worden afgestemd op de behoeften van appgebruikers. Vloggers en influencers proberen vaak hun leven als perfect te presenteren, maar wat gaat er werkelijk schuil achter de wereld die zij ons laten zien? En hoe sterk beïnvloeden vloggers het dagelijks leven van hun volgers?

Jonge mensen bevinden zich in een onmogelijke spagaat. Ze willen carrière maken, maar ook een gezin. Ze willen niet onzeker worden door influencers, maar zijn ook bang te laat aan botox te beginnen. Hoe gaan jonge kijkers om met het ‘ideale leven’ dat vloggers hun voorspiegelen? Tijdens deze Techdenkers duiken wij in de wereld van sociale media en de invloed hiervan op onze levens. 

Over de spreker

Doortje Smithuijsen (1992) is filosoof en journalist. Ze schreef meerdere boeken, maakte documentaires voor de VPRO, publiceert geregeld in de Volkskrant en presenteert wekelijks de populaire podcast VSR – Voorheen Schaamteloos Randstedelijk.”

Over Techdenkers

Technologie is een onlosmakelijk onderdeel geworden van ons leven, maar staan we daar wel genoeg bij stil? Tijdens Techdenkers leggen we technische innovatie langs de ethische meetlat. Welke invloed heeft de komst van AI op onze levens? Hoe gaan we met behulp van tech de klimaatcrisis oplossen? En willen we dat algoritmes onze partnerkeuze bepalen?
De serie Techdenkers wordt inhoudelijk verzorgd en uitgezonden door De Balie en is onderdeel van onze partnership met Adyen.

Spreker

Doortje SmithuijsenJournalist en filosoof

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering