TV NL EN

The climate of fear/ me, climate

Een collectieve voorstelling over klimaatverandering in een gepolariseerd debat

programmamaker
programmamaker
programmamaker en moderator

Klimaatverandering en het beleid dat gemaakt wordt om klimaatverandering tegen te gaan, veranderen onze manieren van leven. Dat roept reacties op, van boerenprotesten tot klimaatmarsen. Hoe verder? Houden we vast aan hoe het ooit was? In hoeverre zijn we bereid ons aan te passen en te veranderen?

Een interactieve collage-voorstelling waarin we de verschillende stemmen uit het publieke debat over het klimaat(beleid) samenbrengen. Aan de hand van belangrijke speeches, videobeelden, interviews, literatuur en historische feiten gaan we op zoek naar waar we elkaar kunnen vinden in een gepolariseerd landschap. We geven de angst ruimte, maar geen vrij baan.

Het koor, dat een essentieel element was van het klassieke Griekse drama, bestaat uit een tiental toeschouwers en zal tijdens deze avond de stem van het volk vertegenwoordigen. Het koor bestaat uit Adriana Stam, Erik de Jong, Geraldine Kwekkeboom, Han Verhoeven, Henk van Apeldoorn, Hiske Kremer, Juno van Heemstra, Karianne Kraaijestein, Lia Kouwenhoven, Nina Winkler, Roman van Heemstra, Sander van der Waal, Suzanne Onderwater en Welmoed Koekebakker. Ze worden begeleid door choreograaf Daniele Ninarello.

De voorstelling is onderdeel van het project Creative4Democracy, een samenwerking tussen Fondazione Feltrinelli, Stadtmuseum Berlin/Humboldt Forum en De Balie. Samen deden de partners onderzoek naar dit onderwerp en maakten zij deze voorstelling. Meer informatie over deze samenwerking vind je hier.

Sprekers

Frans VeraEcoloog, geestelijk vader van de Oostvaardersplassen
Monique van der Laan Boerin op biologische boerderij De Beekhoeve
Hannah PrinsKlimaatactivist en schrijver van ‘Je bent jong en je wilt wat toekomst’
Mark RietmanActeur
Sophie van Winden Actrice
Ata GünerComponist, muzikant

This project has received funding from the European Union’s Creative Europe programme under grant agreement No. 101100296