TV NL EN

Toonzetters: Ronald Snijders

Black Achievement Month

Programmamaker
Mede mogelijk gemaakt door
In samenwerking met
Dit jaar wint fluitist Ronald Snijders de Boy Edgarprijs, de belangrijkste onderscheiding voor jazzmusici. De muzikant en etnomusicoloog is niet in een hokje te vangen. In zijn eigen stijl combineert hij Braziliaanse en Amerikaanse jazz, soul, funk, kaseko en kawina. Ook bespeelt hij een scala aan instrumenten. In Toonzetters geeft Ronald Snijders het publiek een inkijk in zijn muzikale brein.

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordrachten en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren rapper Fresku, de wereldberoemde artiest Sevdaliza, saxofonist Benjamin Herman en internationaal violist Liza Ferschtman.


Ronald Snijders (1951, Paramaribo) begon op zevenjarige leeftijd via zijn vader met de fluit en speelde vanaf zijn tienerjaren ook gitaar en saxofoon. Hij werd door zowel Suriname als Nederland geridderd, onder andere vanwege zijn functie als (muzikale) bruggenbouwer tussen beide culturen. Hij bracht meer dan 60 cd’s uit.

Sprekers/muzikanten:

Ronald SnijdersMuzikant
Co de Kloetmuziekregisseur en presentator
Giovanni Essedmet de band Ondrofeni
Yannick HiwatViolist
Guus Pengel schrijver voor tv, film en theater (foto: Raúl Neijhorst)
Elizabeth Fadelaccordeon, kwatro, piano
Helianthe RedanZangeres
Foto: Raúl Neijhorst