TV NL EN

Van sciencefiction naar climate fiction

Techdenkers bij Adyen

Programmamaker
mede mogelijk gemaakt door
In een tijdperk waarin opzienbarende technologische ontwikkelingen dagelijkse kost zijn, rijst de vraag naar de blijvende waarde van sciencefiction. Blijft er in de toekomst ruimte voor fantasieën over geavanceerde technologieën, of zullen de realiteiten van onze wereld onze verbeeldingskracht voorbijstreven? Een panel bespreekt het tijdens Techdenkers.

We leven midden in het tijdperk, beschreven in menig sciencefiction klassieker. Het genre dat sinds jaar en dag geniet van grote populariteit: George Orwell en Jules Verne worden gevierd om hun angstaanjagend accurate voorspelling van de toekomst, terwijl Hollywood zich wild fantaseert over de ruimtelijke innovaties van de volgende eeuw.

Over Techdenkers

Technologie is een onlosmakelijk onderdeel geworden van ons leven, maar staan we daar wel genoeg bij stil? Tijdens Techdenkers leggen we technische innovatie langs de ethische meetlat. Welke invloed heeft de komst van AI op onze levens? Hoe gaan we met behulp van tech de klimaatcrisis oplossen? En willen we dat algoritmes onze partnerkeuze bepalen?

Elke maand staat er een nieuw programma op de agenda gehost door onze partner Adyen.


Sprekers

Dan Hassler-ForestMediawetenschapper
Maurice TrouwborstRegisseur van o.a. Captain Nova
Anja SickingSchrijver & redacteur van Tirade | Beeld: Tessa Posthuma de Boer
Aafke RomeijnSchrijver en zanger