TV NL EN

Zware Meiden: Criminele vrouwen in Nederland

Een avond over Godmothers, belangrijke gangstermeiden en keiharde tantes

Programmamaker
Sophie Rutenfrans
In samenwerking met
Storytel
Als we kijken naar de grote vissen uit de misdaadwereld zijn dat voornamelijk mannen. Denk aan Holleeder, Taghi, Mieremet en vele anderen. Maar sinds kort verschijnen er steeds meer lijstjes van criminele vrouwen, ook op het hoogste niveau. Hoe verhouden vrouwen zich tot de zware misdaad? Zijn ze lang onderschat, of gewoon minder actief? Op deze avond onderzoeken we het.

Met podcastmaker en onderzoeksjournalist Marian Husken (Zware Meiden Podcast) onderzoeken we het beeld dat we hebben van vrouwelijke criminelen, praten we over de rol van vrouwen in de zware misdaad en gaan we dieper in op het verschil tussen mannen en vrouwen in de criminaliteit.

Dit programma is een samenwerking met Storytel. Marian Husken maakte speciaal voor Storytel deze podcastserie, die vanaf 16 november te beluisteren is.

Let op: voor dit programma is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Uitverkocht? Je kunt gratis live meekijken via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de livestream. Wil je graag een Kijk- en Luisterbijdrage doen? Dat kan nu eenvoudig via iDeal!

Sprekers

Marian HuskenOnderzoeksjournalist en Podcastmaker
Anne-Marie Slotboom universitair hoofddocent aan de afdeling strafrecht en criminologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam