In deze aflevering van Hoe werkt Nederland bespreken we de raakvlakken en de problemen van duurzaamheid. Kunnen het klimaat en economie hand in hand gaan, en wat is daarvoor nodig?

 

Sinds dit jaar hebben we voor het eerst een minister van Economische zaken én Klimaat. Dat economie en duurzaamheid samengaan is geen vanzelfsprekendheid. Er wordt vaak gezegd dat het halen van het Parijsakkoord vooral veel geld zal gaan kosten, in plaats van opleveren. En worden die extra kosten voor duurzame producten en energie ook doorberekend aan de burger?

Wilt u alle aflevering van Hoe Werkt Nederland – over de constitutie, het poldermodel, de economie, sociale zekerheid en onderwijs – bijwonen? Dat kan gemakkelijk met een combi-ticket die hier te bestellen is.

Bovendien krijgt u op vertoon van uw ticket 10% korting op een diner in het café.

Hoe werkt Nederland

In de deze serie nemen we een kijkje achter de schermen van ons land. Wilt u weten waarom we nog steeds een koning hebben, waarom we bekend staan om ons beroemde ‘poldermodel’, en hoe onze sociale zekerheden in elkaar zitten? In deze serie van vijf afleveringen nemen we u mee op reis door de belangrijkste thema’s die ons land maken tot wat het is. Andere afleveringen in deze serie vindt u hier terug.