TV NL EN

De Balie Kijkt: Inside Aut

Bekijk trailer

DBK is een gesprek met de regisseur a.d.h.v. een film.

Regisseur
Isabelle Renate la Poutré
Programmamaker
Moderator
Monique Hindriks
Speeltijd
70′
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen.

In de documentaire Inside Aut gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.

Na de film gaan we in gesprek met de hoofdpersonage/regisseur van de film Isabelle Renate la Poutré.

Over Isabelle Renate la Poutré

Isabelle Renate la Poutré (1990) is een fotograaf en documentairemaker die ziet in ieder moment een uniek verhaal. Ze kiest niet tussen film en fotografie, maar kijkt zelf hoe ze het verhaal het beste kan vatten. “Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk” is hoe kenners Isabelles stijl omschrijven.

Haar expositie “Being Typhoon… Every Day”, waarvoor Isabelle 2 jaar lang de bekende rapper Typhoon volgden, was in september 2016 voor het eerst te zien tijdens het Unseen Photo Festival in het Art Hotel in Amsterdam. Op Oerol 2022 werd haar expositie Offline Instagram enthousiast ontvangen. Na jaren artiesten als Kyteman, Typhoon, Jeangu Macrooy en Wende in beeld te brengen is het nu tijd om haar eigen verhaal te vertellen.

Sprekers

Isabelle Renate la PoutréRegisseur