TV NL EN

Plein Publiek: Jessica Gorter

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom, dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Programmamaker Stefan Malešević praat met regisseur van The Dmitriev Affair, Jessica Gorter, over haar fascinatie voor Rusland en de Russische geschiedenis. Hoe is haar makerschap veranderd sinds de oorlog? Op welke manier kunnen Russische oorlogstrauma’s, volgens Gorter, de huidige houding van Russische inwoners verstaanbaar maken?

Over Jessica Gorter

Jessica Gorter studeerde regie-documentaire en montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Kort na de val van de Sovjet-Unie, reisde ze naar St. Petersburg. Zij werd gegrepen door de stille revolutie die zich daar voltrok en is de ontwikkelingen van het land en haar inwoners op de voet blijven volgen. Haar documentaires zoals 900 dagen (2011), De Rode Ziel (2017) en haar meest recente film The Dmitriev Affair (2023) worden in binnen- en buitenland getoond.

Sprekers

Jessica GorterRegisseur The Dmitriev Affair