TV NL EN

Dossier: Gedeelde grond

Want de toekomst van onze planeet verdient een beter gesprek.

Het is de grootste crisis van allemaal. En toch is het ook wat betreft de toekomst van onze planeet alles behalve vanzelfsprekend gebleken dat al onze gezichten dezelfde kant op staan. Dat we constructief met elkaar in gesprek gaan over een snelle en eerlijke weg uit de klimaatcrisis.

De Balie probeert met verschillende programmalijnen een bijdrage te leveren aan dit gesprek. We maken bijvoorbeeld met steun van Rabobank een reeks programma’s over de toekomst van de landbouw, onder de noemer Gedeelde Grond. Alles wat uit dit programma voortkomt, en nog veel meer content binnen het thema, vind je op deze pagina.


Gedeelde grond: Zuid-Holland

Deze eerste editie van Gedeelde Grond strijken we neer in een van de veertien gebieden die door de Rabobank is aangewezen als voedselkring: Zuid-Holland. De Rotterdamse haven is daar een bruisend centrum van wereldwijde im- en export van vers voedsel. De omliggende delta en de zuidelijke eilanden hebben een vruchtbare bodem met veel potentie voor akkerbouw en energiezuinige glastuinbouw. 

De Balie TV / wo 30 maart 2022

Gedeelde grond: Zuid-Holland

Gezonde bodem en lokaal voedsel – GG: Zuid-Holland
Kloof tussen stad en platteland – GG: Zuid-Holland
Korte en lange ketens – Gedeelde grond: Zuid-Holland


De Balie maakt verschillende programma’s die gaan over duurzaamheid, landbouw en de manier waarop we omgaan met onze planeet. Hieronder een greep uit de meest recente avonden die daarover zijn georganiseerd.

Programma / za 11 juni 2022

Food for Thought: Duurzame vis bestaat niet

Let op! Een gekocht ticket geeft toegang aan twee personen – inclusief visproeverij. Live meepraten vanuit huis? Ga naar http://Menti.com …

In de programmareeks Koplopers gaat Teun van de Keuken in gesprek met de koplopers op het gebied van de energie en bodemtransitie.


Lees hier meer over onze samenwerking met Rabobank.