TV NL EN

1 jaar oorlog in Oekraïne

Programmamaker
Op 24 februari is het een jaar geleden dat Rusland begon met een grootschalige invasie in Oekraïne. Een jaar later kijken we terug naar de beslissingsmomenten van het afgelopen jaar en brengen we doorslaggevende factoren in de verschuiving van de frontlinies in kaart. Experts vertellen hoe het er momenteel aan toegaat op de frontlinies en wat we de komende jaren kunnen verwachten.

In de eerste paar weken van de oorlog heeft Oekraïne vriend en vijand (!) verbaasd met de weerstand die ze boden aan hun veel sterker geachte tegenstrever. Maar nu lijkt het soms alsof de oorlog toch meer lijkt op de strijd zoals die al sinds 2014 in de Donbas woedt – langzaam en op de centimeter. Hoe moeten we kijken naar deze huidige impasse en op wat voor manier kunnen de extra geleverde wapens van NAVO-landen daarbij het verschil maken? We praten over wapens, strategie en over het moreel van Oekraïne.

Sprekers

T.B.A.Houd de website in de gaten.
Livestream & De Balie TVKun je onverwachts niet aanwezig zijn? Vijf minuten voor aanvang verschijnt op deze pagina de livestream. Alle programma’s zijn naderhand meteen terug te kijken via De Balie TV, klik hier.