TV NL EN

Plein Publiek: David de Jong

Programmamaker
Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week schrijver van het boek Nazimiljardairs: David de Jong.

Programmamaker Yoeri Albrecht gaat met David de Jong in gesprek aan de hand van de volgende vragen: Hoe belangrijk waren de bedrijven (beschreven in Nazimiljardairs) voor de financiering van nazi-Duitsland? Waarom was de vervolging van nazimiljardairs na de Tweede Wereldoorlog zo’n blinde vlek? In hoeverre werkt dat door in het huidige Duitse bedrijfsleven?

David de Jong is correspondent in het Midden-Oosten (o.a. voor het Financieele Dagblad), journalist en auteur. Zijn boek Nazimiljardairs is ‘Een baanbrekend, meeslepend verhaal over hoe Duitse bedrijven als BMW, Dr. Oetker, Porsche en Volkswagen zich verrijkten tijdens de Tweede Wereldoorlog en er na de oorlog nauwelijks sancties volgden’. – Meulenhoff.

Lees ook dit artikel in de Groene Amsterdammer – Werken voor de Führer.


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Sprekers

David de Jong de Balie
David de JongSchrijver van het boek Nazimiljardairs.
Uitgeverij Meulenhoff

Bijna al onze programma’s zijn live mee te kijken via de programmapagina.

Heb je een programma gemist? Kijk deze terug via De Balie TV of ons YouTube-kanaal.