TV NL EN

Black Achievement Month: Generatiegesprekken

Programmamaker
Rokhaya Seck
In samenwerking met
Black Achievement Month
Wijsheid komt met de jaren, maar de jeugd heeft de toekomst. Wat kunnen jonge, zwarte cultuurmakers leren van hun collega’s uit eerdere generaties, en andersom?

Om daar achter te komen gaan makers uit verschillende generaties met elkaar in gesprek. Bovendien gaan ze de vloer op om samen te performen.

Het thema van Black Achievement Month dit jaar is ‘Verbonden Generaties’. Artistiek leider John Leerdam: “Hiermee geven we aan dat iedere generatie gevormd wordt en voortbouwt op een vorige generatie. We komen van ver en geven het stokje door aan de toekomstige generatie. We staan, als het ware, op elkaars schouders.”

Zo staat acteur Daniel Kolf (24) op de schouders van zijn theatergoeroe Helen Kamperveen (71). Kamperveen heeft een rijk theaterleven in zowel Nederland als Suriname. Ze speelde hoofdrollen in Tramlijn Begeerte, De Meiden van Het Nationale Toneel en De Koningin van Paramaribo. In 2007 richtte ze de Jeugdtheaterschool On Stage op in Paramaribo. Daar begon Daniël op jonge leeftijd met acteren. Vijf jaar geleden verhuisde hij naar Nederland waar zijn carrière een vogelvlucht nam met rollen in o.a. De Libi en Nieuw Zeer. Ook staat hij op de planken voor Orkater.

Glen Faria (41) begon als MC Fit in de hiphopformatie Flinke Namen, bracht een soloalbum uit en schreef veel voor andere artiesten. Davina Michelle scoorde een monsterhit met zijn nummer Duurt te lang. Tijdens de lockdown bundelde hij zijn krachten met zijn 16-jarige zoon Jaïr Faria voor de ontroerende single Terug naar nu. Glen noemt zijn zoon ‘een 8.0 versie’ van hem. Wat heeft de toekomst voor hem in petto?

Let op: bij binnenkomst vragen we om een vaccinatie- of testbewijs. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.

Met:

Helen Kamperveen Actrice
Daniël KolfActeur (foto: Benny Stroet)
Jair Fariamuzikant
Glen Faria muzikant en theatermaker