TV NL EN

Bram Vermeulen

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

programmamaker
In Frontlinie vertelt journalist Bram Vermeulen de verhalen van mensen achter conflicten die zich wereldwijd opstapelen als gevolg van imperialisme, klimaatverandering en de harde strijd om grondstoffen. Kees Foekema interviewt Vermeulen tijdens Plein Publiek, over zijn werk, zijn obsessie met grenzen en de gebeurtenissen die zijn kijk op het nieuws blijvend hebben veranderd.

In het langverwachte nieuwe seizoen van Frontlinie bespreekt Bram Vermeulen de verbanden tussen recente staatsgrepen in Afrika, oorlogen in Oekraïne en Gaza, de oplopende spanningen in de Balkan en meer. Hij ziet een kanteling in de positie van Europa op het wereldtoneel: het continent wordt eenzamer en kwetsbaarder dan ooit tevoren.

Over Plein Publiek
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Bram VermeulenJournalist

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering