TV NL EN

De glastuinbouw: onterecht onbemind?

De Koplopers: oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk

Programmamaker

Nederland staat bekend om haar glastuinbouw, maar het land is niet onverdeeld enthousiast over de sector. Glastuinbouw wordt veelvuldig geassocieerd met energieverkwisting en slechte arbeidsomstandigheden. De sector wíl wel transformeren, maar wie helpt? Juist op het gebied van duurzaamheid lijkt de nieuwe coalitie in Den Haag op de rem te gaan trappen.

Het versnellen van duurzame teelt is hard nodig. Het goede nieuws: er zijn al volop manieren om biodiversiteit binnen en buiten en de kas te verhogen, het gebruik van chemicaliën terug te dringen en aan te sluiten bij energie- en ruimtevragen vanuit de stad. Wat hebben glastuinbouwers nodig om de stap naar een duurzame toekomst te zetten? En wie gaat ze daarbij helpen?

Over De Koplopers

Vergroenen, verduurzamen, innoveren. De ambities voor Nederland zijn groot, maar de realiteit is weerbarstig. In de serie De Koplopers ontmoet Teun van de Keuken mensen die oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie?

De Koplopers is een samenwerking met Regieorgaan SIA. SIA bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen.

Sprekers

Frank van der HelmLector Levende Teelsystemen InHolland
Teun van de KeukenModerator
Peter van HultenVan der Avoird Trayplants