TV NL EN

Het Grote Schrijversinterview: Charlotte Mutsaers

Programmamaker Ianthe Mosselman interviewt schrijver en kunstenaar Charlotte Mutsaers over haar vindingrijke oeuvre.

Programmamaker
Charlotte Mutsaers is schrijver van een imposant, vindingrijk en bijzonder oeuvre. Tijdens deze avond interviewt programmamaker Ianthe Mosselman haar over haar werk aan de hand van fragmenten. Hoe ontstaat haar werk? En wat is de relatie tussen haar schrijvende en beeldende werk?

Charlotte Mutsaers is een geroemd Nederlands schrijver en kunstenaar. Haar eerste roman, De Markiezin, verscheen in 1988. In het jaar 2000 won zij voor haar gehele oeuvre zowel de Constantijn Huygensprijs als de Jacobus van Looyprijs. In 2010 won zij de P.C. Hooftprijs voor haar verhalende proza. Onder haar gelauwerde werken vallen onder meer Rachels Rokje (1994), Zeepijn (1999) en Koetsier Herfst (2008). Haar laatste boek, Harnas van Hansaplast (2017), over de zoektocht naar haar broer, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2018.

Het Grote Schrijversinterview

In deze serie interviewt programmamaker Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun werk. Schrijvers die zij inspirerend vindt en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Aan de hand van fragmenten wordt het publiek meegenomen door hun romans, verhalen en essays. In dit eerste seizoen worden schrijvers Astrid H. Roemer (8 juli), Saskia de Coster (26 augustus), Vonne van der Meer (27 september), Charlotte Mutsaers (29 november) en Connie Palmen geïnterviewd.

Spreker:

Charlotte MutsaersSchrijver en kunstenaar

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven