TV NL EN

Arnon Grunberg Ontmoet… Th. C. W. Oudemans

Arnon Grunberg gaat in gesprek met filosoof Th. C. W. Oudemans over de mens en de natuur

Programmamaker

Dit programma vindt volledig online plaats. Kaarthouders zijn geïnformeerd per mail.

Tijdens deze avond gaat Arnon Grunberg in gesprek met filosoof Th. C. W. Oudemans over de rol van de mens in de kosmos, de tijd en het onontkoombare verval. Volgens Oudemans staat Moeder Natuur (de titel van zijn laatste boek) onverschillig tegenover haar mensenkinderen. Verlossing is een sprookje, we leven volgens de wet van de natuur. Aan de hand van onder andere Heidegger, Nietzsche en Schmitt bevraagt Grunberg Oudemans over wat het leven volgens de wet van de natuur betekent voor ons Europeanen.

Th. C. W. Oudemans is filosoof. Hij was jarenlang verbonden aan de Universiteit Leiden en publiceerde boeken als Echte filosofieIn natura en Omerta. In 2014 verscheen het succesvolle Plantaardig, over de overeenkomst tussen planten en mensen. Dit jaar verscheen Moeder Natuur. De plaats van de mens in de kosmos.

Sprekers

Th. C. W. OudemansFilosoof
Arnon GrunbergSchrijver
Over Arnon Grunberg ontmoet…

Arnon Grunberg ontmoet… is een gesprekkenreeks in De Balie waarin Arnon Grunberg spreekt met prominente denkers, schrijvers, kunstenaars, en politici. Grunberg sprak onder anderen met Marlene DumasZadie SmithTomas SedlacekUlrich SeidlDeborah Feldman en Damiaan Denys.