TV NL EN

Hoe werkt Nederland 3: Onze economie en duurzaamheid

In deze aflevering van Hoe werkt Nederland bespreken we de raakvlakken en de problemen van duurzaamheid.

Programmamaker
Taal
Nederlands

In deze aflevering van Hoe werkt Nederland bespreken we de raakvlakken en de problemen van duurzaamheid. Kunnen het klimaat en economie hand in hand gaan, en wat is daarvoor nodig?

 

Sinds dit jaar hebben we voor het eerst een minister van Economische zaken én Klimaat. Dat economie en duurzaamheid samengaan is geen vanzelfsprekendheid. Er wordt vaak gezegd dat het halen van het Parijsakkoord vooral veel geld zal gaan kosten, in plaats van opleveren. En worden die extra kosten voor duurzame producten en energie ook doorberekend aan de burger?

Wilt u alle aflevering van Hoe Werkt Nederland – over de constitutie, het poldermodel, de economie, sociale zekerheid en onderwijs – bijwonen? Dat kan gemakkelijk met een combi-ticket die hier te bestellen is.

Bovendien krijgt u op vertoon van uw ticket 10% korting op een diner in het café.

Hoe werkt Nederland

In de deze serie nemen we een kijkje achter de schermen van ons land. Wilt u weten waarom we nog steeds een koning hebben, waarom we bekend staan om ons beroemde ‘poldermodel’, en hoe onze sociale zekerheden in elkaar zitten? In deze serie van vijf afleveringen nemen we u mee op reis door de belangrijkste thema’s die ons land maken tot wat het is. Andere afleveringen in deze serie vindt u hier terug.

Speakers

Alexander Rinnooy KanAlexander Rinnooy Kan kent Nederland vanuit het bedrijfsleven, de politiek en de universiteit. Door zijn indrukwekkende loopbaan kan hij als geen ander inzicht geven in de manier waarop Nederland vormgegeven is. Hij is rector geweest van de Erasmus Universiteit, voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie VNO-NCW, zat 10 jaar in de Raad van Bestuur van ING, was voorzitter van de Sociaal Economische Raad en is nu weer terug op de Universiteit, nu als hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij Eerste Kamerlid voor D66.
Paul SchnabelPaul Schnabel onderzoekt en beschrijft Nederland al vele decennia op veel verschillende manieren, en kan als geen ander het grotere plaatje van ons land schetsen. Zo was hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en van kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Daarnaast was hij ook adviseur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Op dit moment is hij Eerste Kamerlid voor D66.