TV NL EN

Is het leven leuker als je denkt?

In samenwerking met Filosofie Magazine

Programmamaker
in samenwerking met
‘Kon je in het echte leven ook maar zeggen: stop de tijd, want we raken zoveel goeie mensen kwijt.’ Janneke de Bijl is schrijver, cabaretier en filosoof. In haar werk komen de pointe van de grap en de zin van het leven samen. Schrijver, filosoof en hoofdredacteur van Filosofie Magazine, Coen Simon gaat het gesprek aan met De Bijl over de vraag hoe geestig het denken is.

Janneke de Bijl is een gerespecteerde Nederlandse cabaretier, schrijver en filosoof. Haar talent werd erkend toen ze in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs won op het cabaretfestival Cameretten, gevolgd door de erkenning als comedytalent van 2019 door de Volkskrant.

Naast het podium verkent De Bijl de literaire wereld. In 2019 debuteerde ze met Pogingen tot Zomer, een verzameling scherpzinnige observaties. Ze schreef ook een filosofische roman Als, dan, die het leven verkent door de ogen van de introverte Eefje.

De Bijl’s werk weerspiegelt een diepgaande, humoristische blik op het menselijk bestaan, waarbij ze haar filosofische achtergrond en scherpe geest gebruikt om het alledaagse op een unieke wijze te analyseren.

Sprekers

Janneke de BijlSchrijver, cabaretier en filosoof
Coen SimonHoofdredacteur Filosofie Magazine

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping.