TV NL EN

Jaap Cohen

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Directeur & INTERVIEWER

Onlangs verscheen De Bolle Gogh, een biografie over Theo van Gogh, geschreven door Jaap Cohen. Een zeshonderd pagina’s dik boek waar hij zeven jaar aan werkte. Cohen’s werk wordt geprezen om zijn diepgaande onderzoek en vermogen om persoonlijke verhalen te verweven met grotere historische thema’s. Een van zijn bekendste werken is De onontkoombare afkomst van Eli d’Oliveira, waarin Cohen de geschiedenis onderzoekt van de Portugees-Joodse familie d’Oliveira in Nederland.

Een Plein Publiek over Theo van Gogh, over de zonzijde en de donkere kant van de cineast en opiniemaker, over de afstand van de biograaf tot zijn onderwerp en over onze tijd.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Jaap CohenHistoricus en biograaf | Beeld: Julie Blik

Uitgeverij: Querido

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering