TV NL EN

Oh Oh Den Haag: De Campagnes zijn begonnen!

Met Kees Boonman, Julia Wouters, Judith Möller, Jan Driessen en Eveline van Rijswijk

Programmamaker
Programmamaker/presentator
Tim Wagemakers
Met nog een halfjaar te gaan tot 17 maart komen de verkiezingscampagnes op stoom. Maar voor het verkiezingsgeweld echt losbarst, duiken we in Oh Oh Den Haag in de geheimen van het campagnevoeren. Hoe voer je een geslaagde campagne? Welke thema’s worden geadopteerd door de politieke partijen? En hoe bepalend zal de economische crisis en de Coronacrisis zijn voor de kiezer in het stemhokje?
Sprekers

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert opvallende campagnemomenten uit de politieke geschiedenis.

Julia Wouters is politicoloog en was twaalf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Ze is partner bij  InTouch Female Leadership & Career Academy. Ze coacht en traint vrouwen die vastlopen in (politieke) organisaties. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de schaduw van de macht scheef ze het boek ‘De Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan  mannen over te laten‘.

Kees Boonman is politiek journalist en politiek commentator. Tevens doceert hij aan de Universiteit Leiden.

Jan Driessen is directeur/eigenaar van Q&A Communicatie. Gedurende de campagnes in 2006/2007 was Jan campagnestrateeg voor Mark Rutte en de VVD. Hij belt in via Zoom.

Judith Möller is communicatiewetenschapper en als universitair docent Political Communication verbonden aan de UvA.

Oh Oh Den Haag

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

Sprekers

Eveline van RijswijkPolitiek historicus, theatermaker
Julia WoutersPoliticoloog, voormalig politiek adviseur en speechschrijver PvdA
Kees BoonmanPolitiek journalist
Jan DriessenEigenaar Q&A Communicatie (VIA ZOOM)
Judith MöllerCommunicatiewetenschapper