TV NL EN

Operatie Interview: Romana Vrede

Tijdens Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. Eén gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim.

Presentator
Martijn de Greve
Programmamaker
Merlijn Geurts
programmamaker
Rokhaya Seck

(c) foto door Benny Stroet

Let op: één gekocht ticket biedt toegang voor twee personen. Toegang is 18 euro p.p., dus neem iemand mee!

Ze is gevierd actrice en theatermaker en veelvuldig in de media te zien: Romana Vrede. In eerdere interviews nam niet de interviewer, maar zij de leiding. Wie krijgt de regie tijdens Operatie Interview? Hoe kijkt ze naar de toekomst van de theaterwereld, die zwaar onder druk staat door de corona crisis, maar ook door discussies over inclusiviteit en #MeToo? Hoe gaat ze om met druk van de media nu ze uitgegroeid is tot bekend actrice?

Romana Vrede maakt sinds seizoen 2016-2017 deel uit van Het Nationale Theater. In 2017 won ze de Theo d’Or voor haar superieure acteerwerk in de voorstelling RACE. Ze maakte de indringende voorstelling Who’s Afraid of Charlie Stevens? over haar autistische en zwakbegaafde zoon. Ze was tafeldame bij DWDD, was Zomergast in 2019 en publiceerde dit voorjaar haar debuutroman De nobele autist.

Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. Eén gast en drie interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft voor de gast tot op het podium geheim. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de aangegeven tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

1 gast, 3 geheime interviewers. Wie heeft de kunst van het interviewen het meest onder de knie?