TV NL EN

Plein Publiek: Donald Niedekker

programmamaker

Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week eigenzinnig schrijver en dichter Donald Niedekker.

Vorig jaar verscheen tamelijk stilletjes een wonderlijk boek, volgens sommigen een hoogtepunt van het literaire jaar: Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost. Het boek vertelt, vanuit het perspectief van een dode dichter, langzaam ontdooiend in zijn vier eeuwen oude ijsgraf, het bekende avontuur van Barentz en bemanning op Nova Zembla.

Atoomproeven, klimaatverandering en ontdekkingsreizen komen samen in een lyrische roman over het eeuwige ijs, besneeuwde landschappen en het grote wit. Niedekker vond nieuwe lezers, won de F. Bordewijkprijs en staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Hoe is dit bijzondere boek tot stand gekomen?


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Sprekers

Donald NiedekkerSchrijver, dichter(foto: Tessa Posthuma de Boer)