Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week: Emma de Thouars.
Programmamaker Isabel Sheridan interviewt Emma de Thouars. Hoe kijkt zij tegen de ontwikkelingen binnen de culinaire wereld aan? Welke veranderingen ziet Thouars gebeuren en hoopt zij nog te gaan zien?
Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar met een grote voorliefde voor Aziatische (voornamelijk de Chinese) keukens. De Thouars schrijft maandelijks een receptencolumn voor PS Het Parool en ze is wekelijks te horen in de podcast Opscheppers. Haar boeken Amazing Asia, Emma’s Amazing Asia Vega en Tofu zijn te koop in verschillende boekhandels. Tofu werd onlangs genomineerd voor het Gouden Kookboek.
Sprekers
Meer Plein Publiek
Plein Publiek: Stéphanie Hoogenberk
Sophie Rutenfrans praat met Stéphanie Hoogenberk over onhandige relaties en menselijk contact (zoals Hoogenberk uitgebreid bespreekt in De Shitshow).
Plein Publiek: Tijs Goldschmidt
Programmamaker Kees Foekema is benieuwd hoe Tijs Goldschmidt zijn meesterlijke ironische schrijfstijl over de jaren heeft gecultiveerd. We blikken terug op zijn oeuvre en kijken vooruit
Plein Publiek: David de Jong
Hoe belangrijk waren de bedrijven (beschreven in Nazimiljardairs) voor de financiering van nazi-Duitsland? In hoeverre werkt dat door in het huidige Duitse bedrijfsleven?