TV NL EN

Plein Publiek: Tijs Goldschmidt

programmamaker
Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week essayist en evolutiebioloog: Tijs Goldschmidt.

Programmamaker Kees Foekema is benieuwd hoe Tijs Goldschmidt zijn meesterlijke ironische schrijfstijl over de jaren heeft gecultiveerd. We blikken terug op zijn oeuvre en we kijken vooruit: wat drijft hem om in de toekomst fictie te gaan schrijven?

Tijs Goldschmidt (1953) is essayist en evolutiebioloog. Hij brak internationaal door met Darwins hofvijver, zijn schrijfdebuut dat het verhaal vertelt van een ecologische ramp in het Victoriameer die zich onder zijn ogen voltrok. Na vele succesvolle essaybundels verscheen vorig jaar zijn jongste boek: Wolven op het ruiterpad: over mensen en andere roedeldieren. Het boek werd bekroond met de Jan Wolkersprijs. Enkele maanden later werd bekend gemaakt dat Goldschmidt voor zijn oeuvre de zeer prestigieuze P.C. Hooftprijs in ontvangst mag gaan nemen.

Sprekers

Tijs goldschmidt
Tijs GoldschmidtSchrijver en evolutiebioloog
Livestream & De Balie TVKun je onverwachts niet aanwezig zijn? Vijf minuten voor aanvang verschijnt op deze pagina de livestream. Alle programma’s zijn naderhand meteen terug te kijken via De Balie TV, klik hier.