TV NL EN

Plein Publiek: Herien Wensink

Programmamaker

Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week schrijver en recensent Herien Wensink.

Programmamaker Veronica Baas praat met Herien Wensink over haar werk als schrijver en als recensent. Hoe weet Wensink deze op het eerste gezicht tegengestelde werelden te verbinden? Recent verscheen haar biografische roman Soldaat op zolder, waarin ze het korte leven van haar moeders jeugdliefde probeert te vangen. Aan de hand van bewaarde brieven neemt ze ons mee in het bestaan van Stephen Mullins (1948-1969) – van zijn kindertijd in West Virginia tot aan zijn overlijden in Vietnam.

Over Herien Wensink

Herien Wensink is chef kunst en theaterrecensent van de Volkskrant. In 2018 debuteerde ze met de roman Kleihuid, die werd genomineerd voor diverse prijzen. In 2022 werd ze onderscheiden met de Loek Zonneveld Pen voor uitmuntende kunstkritiek.


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Sprekers

Herien WensinkAuteur en kunstrecensent
Foto: Sanja Marusic)