TV NL EN

Kadir van Lohuizen

Plein Publiek

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein. Deze week: Kadir van Lohuizen.

Deze editie gaat programmamaker Kees Foekema in gesprek met internationaal beroemd documentaire fotograaf Kadir van Lohuizen, bekend door zijn foto’s van migratiestromen, de gevolgen van de opwarming van de aarde, de diamantindustrie en afvalbergen in megasteden. In zijn nieuwste werk brengt Kadir het wereldwijde voedselsysteem in kaart. Van hypermoderne zaadveredeling en gigantische opslagloodsen, tot verticale boerderijen, zware handarbeid en slachterijen.

Een project dat dicht bij huis begon, maar hem al gauw de hele wereld over bracht: van Kenia tot China en van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten. Hoe kijkt Kadir naar wat er op het Nederlandse bord ligt? Van welke vooroordelen over ons voedselsysteem kunnen we na het zien van zijn foto’s afscheid nemen?

Vanaf 3 november presenteert Het Scheepvaartmuseum de tentoonstelling Food for Thought. Het resultaat van jaren onderzoek naar het voedselsysteem door de lens van Kadir van Lohuizen.

Sprekers

Kadir van LohuizenDocumentaire fotograaf

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping.