TV NL EN

Plein Publiek: Marc Daniel van Biemen

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom, dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Programmamaker Veronica Baas praat met Marc Daniel van Biemen over viool spelen en lid zijn van zo’n instituut als het Concertgebouworkest. Hoe leg je emotie in je strijkstok, en hoe voel je aan dat die emotie datgene is waar de dirigent naar op zoek is?

De vereiste technische perfectie vraagt dagelijks onderhoud en dan moet je je ook nog staande houden in de dynamiek van een grote groep topmusici. Wat is er nodig om nog geraakt te worden door de muziek die je zelf speelt?

Over Marc Daniel van Biemen

Marc Daniel van Biemen is eerste violist bij het Concertgebouworkest, aanvoerder van Camerata RCO en primarius van het Alma Quartet. Hij publiceerde het openhartige boek Violist, waarin hij vertelt wat het van hem gevergd heeft om als jonge musicus te floreren aan de wereldtop.

Sprekers