TV NL EN

Plein Publiek: Lucky Fonz III

Programmamaker
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom, dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Programmamaker Kees Foekema gaat in gesprek met singer-songwriter Lucky Fonz III. Na een studie Engelse taal en letterkunde, bracht hij in 2005 zijn eerste album uit in eigen beheer. Hij is inmiddels 8 geprezen albums en vele prijzen verder. Wat is de rol van taal in het werk en leven van Lucky Fonz III? Wat maakt een songtekst steengoed?

Schrijven is mijn poging om de wereld te begrijpen. Een liedje is de enige plek waar ik precies ben.

Lucky Fonz III – NRC
Over Lucky Fonz III

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III (geboren als Otto Wichers) zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn plaat ‘Hoe Je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik Heb Een Meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Zijn meest recente album Hemellichamen (2022) kreeg lovende kritieken.

Sprekers

Lucky Fonz IIIEchte naam: Otto Wichers, is een Nederlandse liedschrijver.(Beeld: Lo Andela)