TV NL EN

Tijd om offers te brengen…

Een kijkje in de keuken van de De Warme Winkel.

Programmamaker
In samenwerking met
De consumptiemaatschappij put de aarde onherstelbaar uit, daarom is het tijd om offers te brengen. Maar wie neemt het voortouw? De politiek? Grote bedrijven? Of moet de consument in actie komen? In aanloop naar hun nieuwe voorstelling verdiepen de theatermakers en muzikanten van De Warme Winkel en Touki Delphine zich in de waarde van het offer.

Ward Weemhoff en Vincent Rietveld (De Warme Winkel) interviewen deze avond wetenschappelijke en culturele specialisten. De prille schetsen van de compositie (Touki Delphine) worden voor het eerst ten gehore gebracht, en de makers laten hun spraakmakende voorstellingsconcepten live recenseren door een toonaangevend criticus.

Over De Warme Winkel

De Warme Winkel is een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van dit moment. Ze maken nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Ze spelen op alle mogelijke podia, van groot tot klein, en richtten in 2022 samen met theatercollectief BOG, theaterbroedplaats De Sloot op in Amsterdam Nieuw-West.

Over de Sprekers

Theatercritica Hanny Alkema recenseert al 50 jaar voorstellingen. Sinds 1973 bedreef ze theaterjournalistiek in NRC Handelsblad, de Volkskrant en de laatste dertig jaar in Trouw. Vorig jaar nam ze afscheid.

Shamier Madhar is (jongeren)imam en voorzitter van het InterLevensbeschouwelijkoverleg Zoetermeer.

Birgit Meyer is hoogleraar religiewetenschap en antropoloog verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Haar focus ligt op de concrete wijze waarop religie door het samenspel van mensen en dingen gestalte krijgt.

Ulrike Herrmann is een Duitse journalist en auteur. In haar nieuwe boek Das Ende des Kapitalismus pleit ze ervoor dat we om de planeet te redden terug moeten naar een oorlogseconomie.

Sprekers

Ward WeemhoffActeur en theatermaker
Vincent RietveldActeur en theatermaker
Hanny AlkemaTheaterrecensente
Birgit MeyerCultureel antropoloog
Shamier MadharImam, voorzitter interlevensbeschouwelijk overleg Zoetermeer
Rik Elstgeest Touki Delphine
John van OostrumTouki Delphine
Ulrike HerrmannAuteur (Via zoom)

Beeld: Lonneke van der Palen

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering