TV NL EN

Gijs Groenteman interviewt S10 in een klein kamertje

Toonzetters

programmamaker
Parwin Mirrahimy
programmamaker
Merlijn Geurts
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Fonds Podiumkunsten
mede mogelijk gemaakt door
Rauw, sprookjesachtig én goudeerlijk – dat zijn de teksten van muzikant Stien den Hollander, alias S10. Vol overgave rapt, zingt en verhaalt de 20-jarige over haar angsten van weleer en dromen voor de toekomst. Tijdens deze Toonzetters duiken we samen met meesterinterviewer Gijs Groenteman diep in het intense kunstenaarschap van S10. 

Tijdens een nieuwe aflevering van Toonzetters reizen we door het wonderlijke universum van S10, letterlijk. In een door haarzelf gecreëerde ruimte, met voor haar belangrijke attributen en spullen, neemt S10 ons mee in haar leefwereld. Een wereld die bol staat van de inspiratie en plezier, maar ook angsten en demonen kent. 

In deze intieme setting gaat zij met Gijs Groenteman in gesprek over haar kunstenaarschap, wat haar inspireert, verschillende manieren om gevoelens tot kunst om te toveren, en de moed om daarmee zelfverzekerd naar buiten te treden.

Sprekers

Stien den Hollander (S10) vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Na drie ep’s verscheen in 2019 haar debuutalbum Snowsniper, dat werd beloond met een Edison in de categorie ‘Alternative’.

Een jaar later werd ook haar tweede album Vlinders genomineerd voor een Edison. De 20-jarige Stien den Hollander wist al veel mensen te raken door haar openheid over haar verleden in de psychiatrie, de leidende thematiek op haar eerste twee ep’s. Hierover maakte 3voor12 tevens de documentaire Storm om mij heen.

Gijs Groenteman is een Nederlands schrijver, presentator, journalist en columnistVoor zijn podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal – waarin Groenteman een uur lang in gesprek met diverse prominente Nederlanders als Sylvana Simons en Adriaan van Dis – sprak hij S10 al eens.

Toonzetters

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren Typhoon, jazzsaxofonist Benjamin Herman, pianist en componist Michiel Borstlap, wereldberoemd violist Liza Ferschtman, performance artist Sevdaliza en rapper Fresku.

Sprekers

Stien den Hollander (S10)Muzikant
Gijs GroentemanJournalist & interviewer