TV NL EN

Toonzetters: Torre Florim (De Staat)

Programmamaker
Merlijn Geurts
moderator
Sagid Carter
Mede mogelijk gemaakt door
Fonds Podiumkunsten

Wat betekent het om een band te zijn? Je zou misschien zeggen dat Torre Florim, frontman van De Staat, dat als geen ander weet. Toch vraagt hij het zich steeds vaker af. Want hoe zorg je ervoor dat je band zich blijft ontwikkelen, en hoe voorkom je dat je ­­– letterlijk en figuurlijk – in hetzelfde riedeltje vervalt? In De Balie gaat hij op zoek naar antwoorden op die vragen met o.a. presentator en dj Sagid Carter en film regisseur Floris Kingma.

De Staat is zonder twijfel een van de grootste bands van Nederland. Al bijna vijftien jaar verkopen ze zalen uit en spelen ze festivals plat, maar dat betekent niet dat Torre en zijn bandleden op hun lauweren rusten. In zijn drang naar vernieuwing kondigde hij in november een nieuw concept aan om de voorspelbare cyclus van albums en tournees te doorbreken. Een pakketje van 3 nummers in 3 kleuren: één grimmig (rood), één dansbaar (geel), één gevoelig (blauw).

Floris Kingma is regisseur van commercials (Czar Amsterdam). Hij maakte meerdere prijswinnende videoclips met Torre Florim waaronder de recente videoclip van Look At Me.

Sagid Carter is presentator en dj. Ze presenteert de dagelijkse show bij 3fm, is host van haar eigen podcast Cartish Radio en youtubekanaal Sagid Carter Interviews. In 2020 werd door ze door De Volkskrant uitgeroepen als mediatalent van het jaar.

TOONZETTERS

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren rapper Fresku, de wereldberoemde artiest Sevdaliza, saxofonist Benjamin Herman en internationaal violist Liza Ferschtman.

Sprekers

Torre FlorimZanger, frontman De Staat
Floris KingmaRegisseur (o.a. videoclips De Staat)
Sagid CarterPresentator, DJ