TV NL EN

Mixer van de Maand: Naomi Yasuda

Naomi: “Af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader, een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen”

Wil jij ook graag een keer uit jouw bubbel stappen? Misschien is De Mix dan iets voor jou! De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar, die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan. Benieuwd? Lees hieronder over de ervaringen van kersvers lid en vormgever Naomi Yasuda.

Hoi Naomi, wat doe jij zoal in het dagelijks leven?
Ik werk als UX Designer voor NEWCRAFT in Amsterdam. Daar houd ik mij voornamelijk bezig met de beste online platforms creëren voor bedrijven op basis van interviews met poteniele gebruikers. Een perfecte combinatie van mijn design en sociale skills.

Waarom besloot je om lid te worden van De Mix?
Ik wil al een lange tijd meer maatschappelijk betrokken zijn. Voordat ik lid was van De Mix had ik voornamelijk gesprekken met vrienden, huisgenoten en collega’s. Dit zijn meestal andere vormgevers die van soortgelijke opleidingen komen. Daar heb je toch vaak dezelfde gesprekken mee. Heel leuk hoor, maar af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader en een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen.

Wat vind je tot nu toe het leukst aan De Mix?
De avond over Srebrenica was heel indrukwekkend. Voorafgaand kregen De Mix-leden tijdens een etentje een speciale inleiding van bijzonder hoogleraar Holocaust- en genocidestudies Uğur Ümit Üngör, die ons meenam in de geschiedenis van Srebrenica. Daar wist ik nog te weinig van af, maar De Mix geeft je de juiste context en informatie om complexe onderwerpen goed te begrijpen om er daarna ook goed over na te kunnen praten.

Wil jij net als Naomi nieuwe mensen ontmoeten met een andere kijk op zaken? Word lid van De Mix! Neem voor meer informatie over De Mix contact op met Fenna Mossinkoff. [fenna.mossinkoff@debalie.nl]