TV NL EN

Huren met kuren

Van achterstallig onderhoud tot verrotte woningen

2019: Onderzoek naar verwaarloosde huizen

Amsterdam breekt bouwrecord na bouwrecord, maar ondertussen leven veel Amsterdammers in oude en slecht onderhouden huizen, heeft een kwart last van schimmel en zijn er verder klachten over houtrot, ongedierte, lekkages en andere kuren.

Hoe groot is dit probleem van achterstallig onderhoud in Amsterdam, wie is daarvan de dupe en hoe en in hoeverre nemen gemeente, corporaties en particuliere verhuurders hun verantwoordelijkheid?

Er is te weinig aandacht voor de grote groep Amsterdammers die zich zorgen maakt over de staat van hun huurwoning. Het feit dat schrijnende gevallen rond achterstallig onderhoud nog niet kunnen worden voorkomen is een politiek probleem. En voor De Balie een belangrijke reden om dit onderzoek te doen.

Yoeri Albrecht, directeur De Balie

De onderzoeksredactie De Balie Live Journalism deed (samen met o.a. AT5) onderzoek naar verwaarloosde huizen in Amsterdam. Ons onderzoek gooiden we in een vroeg stadium open om samen met Amsterdammers de focus van ons werk aan te scherpen. In december presenteerden we een theatrale voorstelling waarmee we het onderwerp bij politiek en anderen hoog op de agenda zetten.

In samenwerking met
AT5
Ondersteund door
SVDJ
Op de hoogte blijven van Live Journalism?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!