TV NL EN

Arnon Grunberg ontmoet… Victor Kal en Désanne van Brederode

Programmamaker
Arnon Grunberg gaat met filosoof Victor Kal en schrijver Désanne van Brederode in gesprek over Vrees en Beven van de Deense filosoof en theoloog Søren Kierkegaard.

Kierkegaard schreef in Vrees en Beven over het verhaal waarin God Abraham opdraagt om zijn zoon Isaak te doden. Over Vrees en Beven schreef Arnon Grunberg het essay Blinde Gehoorzaamheid voor de Vrije Universiteit. Vanavond gaan we in gesprek over die gehoorzaamheid, maar ook over vertrouwen, geloof, offers en de angst voor verlies.

Sprekers

Victor Kal is filosoof en senior docent wijsbegeerte bij de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft al vele jaren college over Kierkegaard. In september verschijnt van hem het essay De list van Spinoza. De grote gelijkschakeling bij Prometheus.

Désanne van Brederode is schrijver, filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpus (1994), Hart in hart (2011), Vallende vorst (2015) en de essaybundel De ziel onder de arm (2013). In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen grond. In dat jaar verscheen ook haar roman Wonderlamp.

Sprekers

Arnon GrunbergSchrijver

Foto: Sander Voerman
Désanne van BrederodeSchrijver
Victor KalFilosoofFoto: © Maarten Kal
Over Arnon Grunberg ontmoet…

Arnon Grunberg ontmoet… is een gesprekkenreeks in De Balie waarin Arnon Grunberg spreekt met prominente denkers, schrijvers, kunstenaars, en politici. Grunberg sprak onder anderen met Marlene Dumas, Zadie Smith, Tomas Sedlacek, Ulrich Seidl, Deborah Feldman en Damiaan Denys.