TV NL EN

Vaccinema

Je wekelijkse shot film & drinks in tijden van jeweetwel!

Deze zomer presenteren we elke vrijdagavond Vaccinema: een filmklassieker met bijpassende cocktail om je weekend in te luiden. Precies die wekelijkse antidote van rock ‘n roll, vervoering, liefde en troost die je nu nodig hebt.

VR 10 JULI 2020 / 18:00 & 21:00 / La Grande Bellezza
Het meesterwerk La Grande Bellezza op groot scherm onder het genot van champagne & oesters.

Zelden werd een film in de geschiedenis zo goed ontvangen als La Grande Bellezza. Paolo Sorrentino’s zesde speelfilm zwiert en zweeft. Van het ene beeld naar het andere. Van harde techno naar Gorecki’s grijsgedraaide derde symfonie. Elegant. Glamoureus. La Grande Bellezza is een aanklacht én een liefdes­verklaring aan het adres van Italië.

VR 17 JULI 2020 / 18:00 & 21:00 / Belgica
Weet je nog? Toen we nog naar stampvolle kroegen konden? Hossend meebewegen met de mensenmassa op de beste bands in de Paradiso, Melkweg of een andere poptempel? De Balie remembers. En we missen het! Regisseur Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) plaatst het centrum van het universum in zo’n poptempel en vroeg muziekgodenduo Soulwax de soundtrack voor de film te maken. Het resultaat is een zwampende, knallende, spetterende film geworden, die een ode brengt aan de kroeg.

VR 24 JULI 2020 / 19:00 & 21:15 / Spring Breakers
Spring break, een typisch Amerikaans fenomeen, betekent voor de studenten die eraan meedoen een weeklang dansen, feesten, drugs, alcohol en seks. Regisseur Harmony Korine maakt van dit fenomeen geen foute B-film maar een poëtische, extatische ervaring, met sterk camera werk in neonkleuren en een pompende soundtrack van Skrillex en Cliff Martinez.

VR 31 JULI 2020 / 19:00 & 21:30 / Grace Jones: Bloodlight and Bami
Documentairemaker Sophie Fiennes (The Pervert’s Guide to Cinema) toont de vele kanten van de extravagante kunstenaar Grace Jones in een film die afwisselend vertederend, spectaculair, openhartig en overdonderend is. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret dat alle facetten van haar leven toont: de ‘zigeuner’, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

VR 7 AUGUSTUS 2020 / 19:00 & 21:15 / PINA
PINA is een moderne dansfilm met in de hoofdrol het ensemble van de grote Duitse choreografe en danseres Pina Bausch, het ‘Tanztheater Wuppertal’. Pina Bausch veranderde de taal van de dans, en wist als geen ander de toeschouwer te betrekken en te beroeren. Ook in de film wordt het publiek meegenomen op een sensuele en visueel adembenemende ontdekkingsreis op het podium van het legendarische dansensemble maar ook buiten het theater in de stad Wuppertal en haaromgeving. Deze plek was de thuishaven van Bausch waaruit ze meer dan 35 jaar haar creatieve kracht haalde. Regisseur Wim Wenders maakte de film voor haar, ter ere van en als ode aan haar, nadat Pina Bausch in 2009 overleed.

VR 14 AUGUSTUS 2020 / 19:00 & 21:15 / De Libi
De Libi is een komische Canta-roadmovie dwars door Amsterdam, een ode aan de bravoure van drie jonge gasten die kansen pakken waar ze kunnen. Hun ultieme droom: gastenlijstplekjes bij de Jimmy, een hiphop-carrière en eindelijk gezien worden door de wereld, of meisjes. De vrienden Bilal (Bilal El Mehdi Wahib), Gregg (Daniel Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) kunnen niet wachten tot het echte leven begint – na de eindexamens gaan ze vliegen! Als een paar meisjes hen uitdagen naar een optreden van Hef in de nachtclub Jimmy Woo te komen, zetten ze alles op alles om het strenge deurbeleid te trotseren en zo te bewijzen wat ze waard zijn. Een filmklassieker (nu al!) over ontembare levenslust en dromen van een toekomst vol mogelijkheden.

VR 21 AUGUSTUS 2020 / 21:00 / Inherent Vice
Schitterend gefilmd 70-ies meesterwerk waar het acteerplezier van af spat – maar het plot? Laat het los. Niet voor niets is het goed deze film nog eens te zien met een cocktail in de hand. Gebaseerd op het gelijknamige literaire werk van Thomas Pynchon, brengt regisseur Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Boogie Nights, The Master) een feest voor de zintuigen.

ZA 29 AUGUSTUS 2020 / 19:00 & 21:30 / The Big Lebowski
Het slotstuk van onze Vaccinema-reeks is natúúrlijk The Big Lebowski. Het enige wat je nodig hebt voor een zinvol bestaan, zijn White Russians, een tapijtje, en vrienden om mee te bowlen. Intro Jeff ‘The Dude’, ‘el Duderino’ Lebowski, die bij een afpersing wordt verward met een miljonair die dezelfde naam draagt. Als criminelen zijn woning binnenstormen, geld eisen en zijn kleed vernielen, besluit The Dude verhaal te halen. Samen met zijn bowling-vrienden (John Goodman en Steve Buscemi) eist hij schadeloosstelling, maar vormt hij ineens het middelpunt van een onnavolgbaar kidnappingsplot. Een episch verhaal van nutteloze proportie, geniaal geregisseerd door Joel & Ethan Coen. The Dude abides.

Toegang is inclusief een cocktail, geheel in de stijl van de desbetreffende film natuurlijk!