TV NL EN

De klimaatcrisis is ook een gezondheidscrisis

gratis livestream
Programmamaker
Moderator
In samenwerking met
Er valt niet te ontkennen dat de klimaatcrisis invloed heeft op alles om ons heen. Ver over onze grenzen, maar ook dicht bij huis zien we een toename van extreem weer. Beelden van overstromende rivieren en bosbranden kennen we, maar wat betekent de klimaatcrisis eigenlijk voor onze eigen gezondheid? Nu en in de toekomst?

Teams van Artsen zonder Grenzen zien op dit moment in verschillende landen de impact van de klimaatcrisis op de gezondheid van mensen. Zoals in Tsjaad, waar droogte tegenwoordig langer aanblijft en het aantal kinderen en volwassenen met ondervoeding ongekend snel oploopt. 

Welke gevolgen van klimaatverandering op de gezondheid zien lokale en internationale organisaties? Artsen zonder Grenzen gaat hierover in gesprek met andere NGO’s, klimaatactivisten en specialisten.

Sprekers

Judith Sargentini zet zich haar hele carrière al in ‘voor een maatschappij waarin de meest kwetsbare mensen de aandacht krijgen die zij verdienen.’ Humanitaire zaken als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, migratie en veiligheid hebben haar speciale aandacht. De afgelopen 10 jaar was ze Europarlementariër voor GroenLinks en sinds 1 januari 2021 is ze directeur van Artsen zonder Grenzen voor Nederland.

Amrish Baidjoe is epidemioloog en directeur operationeel onderzoek bij Artsen zonder Grenzen. Ook is hij verbonden aan de London School of Tropical Medicine als hoofddocent. In zijn dagelijks werk begeleidt hij onze projecten, gericht op de uitbraak van infectieziekten, en doet hij onderzoek naar die crises.

Sprekers

Maria NeiraDirector Public Health and the Environment WHO
Amrish BaidjoeEpidemioloog
Judith SargentiniDirecteur Artzen zonder Grenzen NL
Joris Thijssen Tweede Kamerlid PvdA
Aqli FarahClimate change Adaptation expert