‘Echt voedsel’ met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder voedingswaarde – waar we helaas geen genoeg van kunnen krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. Wie wijst ons de weg naar een gezondere toekomst?
Volgens voedselfabrikanten zijn het vooral wijzelf die verantwoordelijkheid dragen voor onze voedselkeuzes. Maar is dat wel zo? In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. En hij stelt vast: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk.
Sprekers
Teun van de Keuken is journalist en programmamaker. Hij was lange tijd verslaggever van het programma De Keuringsdienst van Waarde, waarmee hij onder meer het chocolademerk Tony’s Chocoloneley lanceerde. Hij heeft een wekelijkse column in de Volkskrant.
Sprekers



Ook in De Balie
Een voorstelling over klimaatverandering in een gepolariseerd debat
Een interactieve college-voorstelling waarin we de verschillende stemmen uit het publieke debat over het klimaat(beleid) samenbrengen.

Tijdens deze avond verkennen we wat nodig is om ervoor te zorgen dat Nederland zich houdt aan de internationale verdragen waaraan het gebonden is.

Techdenkers bij Adyen
De mogelijkheden lijken eindeloos, toch weten wij weinig over deze methode. Want wat is Biohacking eigenlijk?
