TV NL EN

De mens is een plofkip

Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt

Programmamaker/moderator
In samenwerking met

‘Echt voedsel’ met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder voedingswaarde – waar we helaas geen genoeg van kunnen krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. Wie wijst ons de weg naar een gezondere toekomst?

Volgens voedselfabrikanten zijn het vooral wijzelf die verantwoordelijkheid dragen voor onze voedselkeuzes. Maar is dat wel zo? In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. En hij stelt vast: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk.

Sprekers

Teun van de Keuken is journalist en programmamaker. Hij was lange tijd verslaggever van het programma De Keuringsdienst van Waarde, waarmee hij onder meer het chocolademerk Tony’s Chocoloneley lanceerde. Hij heeft een wekelijkse column in de Volkskrant.

Sprekers

Teun van de KeukenJournalist, schrijver ‘De mens is een plofkip’
Staatssecretaris Maarten van OoijenMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Bénédicte FicqStrafrechtadvocaat
Felix KreierKinderarts