TV NL EN

Informatieavond met de kwartiermakers Nationaal Slavernijmuseum

In aanloop naar het realiseren van het Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam hebben de kwartiermakers Peggy Brandon, John Leerdam en Diana Landveld, afdelingshoofd diversiteit bij de Gemeente Amsterdam, onlangs een reis gemaakt naar het Caribisch deel van het Koninkrijk en Suriname.

Tijdens de bijeenkomst zullen ze o.a. ingaan op het realisatieplan van het Nationaal Slavernijmuseum, de aanwezigen meenemen in het belang van het museum voor Amsterdam, Nederland en het Koninkrijk, en vertellen over de stand van zaken/ervaringen over hun recente reis.

De aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en hun ideeën te delen over het tot stand komen van het Nationaal Slavernijmuseum. Na de bijeenkomst is er ruim tijd om te netwerken onder het genot van een snack in het café van De Balie.

Over het Slavernijmuseum

‘Over een paar jaar moet het nationaal slavernijmuseum zijn deuren openen voor het publiek. Het trans-Atlantische slavernijverleden vormt het uitgangspunt voor het museum, met ruimte voor onder meer ook de Indisch-Oceanische slavernij. Inhoudelijk zal het museum zich richten op een breed publiek, met een focus op educatie, kunst, kennis en onderzoek. Het ministerie van OCW steunt dit initiatief. De minister reserveert 1 miljoen per jaar vanaf 1 januari 2021 voor de ontwikkeling van een Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam.’ – Gemeente Amsterdam.

Sprekers

John LeerdamNederlandse theatermaker/-regisseur en voormalig politicus
Peggy BrandonKwartiermaker museaal van het Nationaal Slavernijmuseum
Diana LandveldAfdelingsmanager Diversiteit bij de gemeente Amsterdam

Bijna al onze programma’s zijn live mee te kijken via de programmapagina.

Heb je een programma gemist? Kijk deze terug via De Balie TV of ons YouTube-kanaal.