TV NL EN

Vrouwenuitbuiting: blinde vlekken?

Programmamakers
ism
AT5

In verband met de Ramadan is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen en op te eten tijdens het programma.

Uit onderzoek blijkt dat 89% van de minderjarige meisjes die slachtoffer zijn van uitbuiting niet in beeld komt bij politie en hulpverlening. Uitbuiting en dwang begint vaak online en in hotels, bars of ergens thuis worden ze afgeperst of exposed. Door social media gaat uitbuiting de laatste jaren steeds sneller, zeggen experts. Een slachtoffer kan binnen 24 uur al tot seks worden gedwongen. 

Zijn er genoeg opvangplekken in de stad voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van uitbuiting? Hoe krijgen we meer grip op uitbuiting via sociale media platformen? Onderzoeksjournalisten van Live Journalism gaan in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen over de onderbelichte kanten van vrouwenuitbuiting. Dit programma is het startschot van het nieuwe onderzoek van Live Journalism, dat de komende maanden in de wereld van vrouwenuitbuiting duikt.

Ons onderzoek begint bij jou! Zet jij je in voor deze kwetsbare vrouwen en meisjes? Wil je iets kwijt over vrouwenuitbuiting? Dan nodigen we jou op deze avond uit om ons te vertellen wat er misgaat in het terugdringen van vrouwenuitbuiting in de stad. Naast een podiumprogramma, gaan we in groepjes met de zaal in gesprek. 

In verband met de Ramadan is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen en op te eten tijdens het programma.

Wil je in contact komen met Live Journalism, of heb je een tip? Mail naar: livejournalism@debalie.nl of bel naar: 020-5535184, Whatsapp: 0613811444. Alvast bedankt.


Live Journalism

Deze avond is onderdeel van het onderzoek van De Balie Live Journalism, de onderzoeksredactie van De Balie. De komende vijf maanden duiken we samen met AT5 in de wereld van jeugdcriminaliteit. Na zeven onderzoeken en twee tegel nominaties wordt de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism landelijk uitgerold. Eerder deed De Balie Live Journalism al onderzoek naar onder andere jeugdcriminaliteit, mantelzorg, seksuele intimidatie en ongedocumenteerde Amsterdammers.

Sprekers

Cindy de KoningNetwerkagent eenheid Amsterdam
Danushika Friederichs Ervaringswerker