TV NL EN

Joost de Vries

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker & interviewer
In zijn nieuwe roman Hogere Machten vertelt schrijver en journalist, Joost de Vries, een verhaal over verlangen, verraad en liefde. Het verhaal speelt zich af op verschillende continenten in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Vries werkte jaren aan het boek: is dit werk hét hoogtepunt van zijn oeuvre tot nu toe?

Joost de Vries is adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en auteur van onder andere romans Clausewitz en De republiek (bekroond met de Gouden Boekenuil). Ook maakt hij de literatuurpodcast Boeken FM. Voor zijn gehele oeuvre ontving hij afgelopen jaar de Frans Kellendonkprijs.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Joost de VriesSchrijver en journalist
Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering