TV NL EN

Klimaatrevolutie? Systeemverandering!

Programmamaker

Dit programma is uitverkocht. Geen kaartje? Kijk hier mee via onze livestream om 19:00 uur op woensdag 17 juni.

De laatste twee klimaattoppen zijn mislukt en beleid ontbreekt nog altijd. Het is tijd voor een klimaatrevolutie. Volgens Roland Kupers, voormalig Shell-medewerker en nu adviseur, is er voor een echte revolutie in klimaatbeleid systeemverandering nodig. Maar hoe bereik je systeemverandering, zodat klimaatdoelen wél worden behaald?

Samen met Wiebe Draijer, drijvende kracht achter het energieakkoord en topman van de Rabobank, en Roland Kupers, auteur van het nieuwe boek A Climate Policy Revolution, onderzoeken we de mogelijkheden van systeemverandering en ontleden we voorbeelden van beleid. Wat kan de klimaatrevolutie doen ontvlammen?

Sprekers

Roland Kupers is adviseur op het gebied van complexiteit, resilience en energietransitie. Hij is verbonden aan het Institute for Advanced Study aan de Universiteit van Amsterdam. Met een achtergrond in theoretische natuurkunde werkte hij een decennium bij zowel AT&T als Shell. Hij is auteur van A Climate Policy Revolution: What the Science of Complexity Reveals about Saving the Planet (Harvard University Press 2020).

Wiebe Draijer is voorzitter van de groepsdirectie van de Rabobank sinds 2014. Voorheen was hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en directeur Benelux van adviesbureau McKinsey.

Sprekers

Roland KupersAuteur, adviseur, ex-Shell
Wiebe DraijerVoorzitter groepsdirectie van de Rabobank